Werken bij Van Wijk

Van Wijk Nieuwegein is een middelgroot familiebedrijf in de grond-, weg- en waterbouw in de regio Midden-Nederland. Onze 150 medewerkers houden zich voornamelijk bezig met provinciale en gemeentelijke civiel- en cultuurtechnische werken. Van Wijk maakt onderdeel uit van ReintenInfra BV Werken bij Van Wijk Nieuwegein betekent ingezet worden op veelzijdige projecten. Onze medewerkers werken zelfstandig en dragen eigen verantwoordelijkheid. Flexibiliteit, werksfeer en collegialiteit zijn belangrijke eigenschappen van de medewerkers bij Van Wijk. Hieronder vindt je onze actuele vacatures.

Acquisitie door werving- en selectiebureaus wordt niet op prijs gesteld, ook niet het ‘vrijblijvend’ toesturen van CV’s.

Open sollicitatie

Staat de vacature waar jij naar zoekt niet in ons lijstje, maar ben je geïnteresseerd in werken bij ons? Laat het ons dan ook even weten, nemen we toch even contact met je op.

Contact

Als Voorman Groen binnen Van Wijk Groen ben je verantwoordelijk voor de uit te voeren werkzaamheden van zowel de aanleg als de onderhoudsprojecten. Je geeft leiding aan de ploeg, maar werkt ook mee tijdens de uitvoering in de projecten. Hiervoor ben je communicatief vaardig, pro-actief en klantgericht. In deze functie houd je de voortgang van het project in de gaten en rapporteer je aan de uitvoerder. Afhankelijk van de omvang van de projecten, ben je soms met verschillende projecten tegelijk aan de slag. Wil je meer weten over de functie? Bel of mail met Arie Bal, onze Projectleider Groen. Arie is te bereiken op 06-10417361 of via abal@vanwijknieuwegein.nl. De sollicitatiebrief mag je ook richten aan Arie.

Van Wijk Nieuwegein is een onderdeel van ReintenInfra BV. Een familiebedrijf met een pragmatische instelling. Elk bedrijf binnen ReintenInfra kent haar eigen DNA, maar samenwerken en elkaar versterken waar kan, is het collectieve uitgangspunt.

Als controller bij Van Wijk Nieuwegein ben je druk met financiele rapportages, fiscaliteiten en vaststellen van de jaarrekening van het bedrijf. Bedrijfskundige en strategische vraagstukken bekijk je daarnaast ReintenInfra breed en adviseert zowel de bedrijfsdirectie als de DGA van ReintenInfra, Herman Reinten.

In 2018 is Van Wijk Nieuwegein onderdeel geworden van ReintenInfra. De synergie is in volle gang. Daarnaast is ook de vernieuwing van het bedrijf gaande en zijn de administratieve systemen met een omslag bezig.

Als controller is een gevoel van ondernemerschap noodzakelijk binnen een familiar bedrijf. Je houdt van korte lijnen en put energie uit het sparren met de directie. Je denkt in oplossingen. Je werkt vanuit ons kantoor in De Meern en/of Nieuwegein. Je geeft op stimulerende wijze leiding aan vijf medewerkers.

Wil je meer weten over de functie en heb je inhoudelijke vragen? Neem dan contact op Herman Reinten, neem dan contact op via herman@reinten.nl of 06-52634512. De sollicitatiebrief mag ook naar Herman.

De werkvoorbereider is slagvaardig en een echte teamspeler.  Voor deze functie heb jij kennis van bouwprojecten van concept tot realisatie. Het belangrijkste is echter dat jij je thuis voelt in ons team, de juiste personen weet samen te brengen, en samen gaat voor resultaat. Je bent eigenlijk een echte regelaar. Een opleiding civiele techniek is zeer gewenst, maar ook een MBO-HBO-er met een sterk organisatorisch en technisch is welkom. Bel met de directeur van Van Wijk, Michel Hoeke 06-11008581. Direct solliciteren kan ook via sollicitatie@vanwijknieuwegein.nl 

Tja, wat doet een calculator? Het zelfstandig calculeren van GWW-werken, het opstellen van offertes en projectvoorstellen, deelnemen in Tenderteams en prijzen opvragen en offertes vergelijken. Vaak heb je hiervoor een civiele opleiding op MBO of HBO niveau. Bij voorkeur heb je circa 3 jaar ervaring in de GWW sector en heb je relevante calculatie ervaring en kennis met RAW en geïntegreerde contracten. Voldoe je niet helemaal aan dit profiel, maar heb je wel affiniteit met civiele techniek en ambieer je een functie als calculator, bel dan ook maar even. Bel met de directeur van Van Wijk, Michel Hoeke 06-11008581 Direct solliciteren kan ook via sollicitatie@vanwijknieuwegein.nl 
De uitvoerder is onze ‘ondernemer’ op het werk. Bezig met de dagelijkse leiding op en coördinatie van een project, maakt de de planning, zorgt voor maatvoering en kostenbewaking. Met minimaal opleiding MTS GWW of gelijkwaardig niveau en ervaring in GWW. Dat weet je natuurlijk allemaal al lang. Je vindt het ook een geweldige functie, maar bent misschien wel toe aan de volgende stap. Die naar Van Wijk.
Meer weten? bel gerust met directeur de van Van Wijk, Michel Hoeke 06-11008581 Direct solliciteren kan ook via sollicitatie@vanwijknieuwegein.nl 
Grondwerkers
Voor het leggen van PVC en betonriool, het stellen van kolken en voorbereidingswerkzaamheden t.b.v. straatwerk. ervaring is natuurlijk een pre en een rijbewijs B zeer gewenst. Je bent in bezit van geldig VCA certificaat.
Geïnteresseerd? Neem dan snel contact met ons op. Mail naar sollicitatie@vanwijknieuwegein.nl of bel 030-6061555. Voor nadere informatie over de functie kun je contact opnemen met de afdeling Personeelszaken.

Een verhalen-verteler is het eigenlijk, de EMVI (of plannen) schrijver die ons team komt versterken. je draagt zorg voor het coördineren, afstemmen, schrijven- en redigeren van teksten, concepten en prestaties voor opdrachtgevers. Je verzamelt relevante informatie en weet de vertaling te maken naar  boeiende tekst.  Voor deze functie heb je bij voorkeur een  HBO/WO opleiding met een flinke dosis interesse in techniek. Meer Daarnaast ben je creatief en komt graag met ideeën die net even iets anders zijn. Meer weten? bel gerust met directeur de van Van Wijk, Michel Hoeke 06-11008581 Direct solliciteren kan ook via sollicitatie@vanwijknieuwegein.nl 

Voor het zelfstandig calculeren en/of werk voorbereiden. Zoals het opvragen van prijzen, offertes vergelijken, contact onderhouden met opdrachtgevers en opstellen van planningen. Hiervoor beschik je over een minimaal civiele opleiding op MBO of HBO niveau en ruime ervaring in GWW en relevante calculatie ervaring. Bij voorkeur heb je ervaring in het samen opstellen van een EMVI plan kun je werken met UAV-gc. Anders bel even met Michel Hoeke, directeur bij Van Wijk, 06-11008581. Direct solliciteren kan natuurlijk ook, sollicitatie@vanwijknieuwegein.nl 

Vertel in dit blok maar eens wat we zoeken. Dat is lastig. Van Wijk groeit razendsnel en is daarnaast al jaren een stabiele speler in de markt. Onze markt verandert echter snel, sneller dan de meesten kunnen bijhouden. Op communicatie en PR gebied is er veel te doen om het bij ons nog mooier te maken en duidelijker. Zelf denken wij dat een opleiding op HBO niveau de basis is voor deze functie en actuele kennis van onze markt en bijvoorbeeld ook de mogelijkheden op social media. Pittig en zelfstandig, dat schiet mij, Karin Rog Directeur Klant & Markt, te binnen. En anders bel maar even als deze tekst communicatief te wensen overlaat. Karin Rog 06-11001774, mailen mag ook naar k.rog@reinten.nl

Wat een machinist op een mobiele kraan doet vergt natuurlijk niet veel toelichting. Jij als vakman weet wat het vak inhoudt. Daar is kennis en kunde voor nodig.

Geïnteresseerd? Neem dan snel contact met ons op. Mail naar sollicitatie@vanwijknieuwegein.nl of bel 030-6061555. Voor nadere informatie over de functie kn je contact opnemen met de afdeling Personeelszaken.

Wat een machinist op een asfaltmachine doet vergt natuurlijk niet veel toelichting. Jij als vakman weet wat het vak inhoudt. Daar is kennis en kunde voor nodig.

Geïnteresseerd? Neem dan snel contact met ons op. Mail naar sollicitatie@vanwijknieuwegein.nl of bel 030-6061555. Voor nadere informatie over de functie kun je contact opnemen met de afdeling Personeelszaken.

Wat een machinist op de wals doet vergt natuurlijk niet veel toelichting. Jij als vakman weet wat het vak inhoudt. Daar is kennis en kunde voor nodig.

Geïnteresseerd? Neem dan snel contact met ons op. Mail naar sollicitatie@vanwijknieuwegein.nl of bel 030-6061555. Voor nadere informatie over de functie kun je contact opnemen met de afdeling Personeelszaken.

Wat een asfalt-afwerker doet vergt natuurlijk niet veel toelichting. Jij als vakman weet wat het vak inhoudt. Daar is kennis en kunde voor nodig.

Geïnteresseerd? Neem dan snel contact met ons op. Mail naar sollicitatie@vanwijknieuwegein.nl of bel 030-6061555. Voor nadere informatie over de functie kun je contact opnemen met de afdeling Personeelszaken.

Jouw werkzaamheden vinden plaats in de wegenbouw. Je zult zowel overdag als ‘s nachts worden ingezet. Dit is voor jou geen probleem. Jouw activiteiten zijn voornamelijk veeg-zuigactiviteiten in de wegenbouw, het vegen met spuitbalk of extra rolbezem. Hiervoor ben je in het bezit van een rijbewijs B en C met code 95, ben je een teamplayer met flexibele instelling, in het bezit van VCA basisveiligheid (of dit wil je snel behalen) en heb je bij voorkeur ervaring in de wegenbouw.

Ook als je wel ervaring hebt als chauffeur in de wegenbouw, maar niet op de veeg-/zuigwagen maken we graag een afspraak met je. Uiteraard moet je wel bereid zijn om verder opgeleid te worden.

Geïnteresseerd? Neem dan snel contact met ons op. Mail naar sollicitatie@vanwijknieuwegein.nl of bel 030-6061555. Voor nadere informatie over de functie kun je contact opnemen met de afdeling Personeelszaken.

Als calculator (en werkvoorbereider) bronnering en bemaling maak je calculaties en offertes. Je hebt hierover ook contact met de opdrachtgevers. Ook verzorg je diverse administratieve handelingen, zoals meldingen en vergunningaanvragen voor bemalingen. Een civiele opleiding is gewenst en ervaring in onze branche met relevante calculatie ervaring is zeker een voordeel. Het beste kun je jouw vragen direct stellen aan de man die hier het meeste over weet; Jaap Wiersma, bedrijfsleider, op 06-11769989. Solliciteren kan ook direct via sollicitatie@vanwijknieuwegein.nl

Even een opsomming voor de beeldvorming

 • Zelfstandig calculeren, offreren en voorbereiden van bemalingswerkzaamheden in hoofdzaak:
 • Bronbemalingen ten behoeve van rioolsleuven en bouwputten
 • Bemaling d.m.v. deep wellen
 • Boren van brand- sprinkler bronnen
 • Contact opdrachtgevers
 • Tijdelijke pompinstallaties
 • Naast het calculatiewerk ook het verzorgen van:
 • Meldingen en vergunningaanvragen voor bemalingen
 • Rapportage van geteste brand- en sprinklerbronnen
 • Opstellen van bemalingsplannen
 • Naast bovenstaande ook verantwoordelijk voor het beheren grondwaterstandloggers en uitrekenen van retourbemaling
 • Minimaal civiele opleiding op MBO of HBO niveau
 • Minimaal 5 jaar ervaring in GWW en / of bronnering en relevante calculatie ervaring

Wat een balkman op de asfaltset doet vergt natuurlijk niet veel toelichting. Jij als vakman weet wat het vak inhoudt. Daar is kennis en kunde voor nodig.

Geïnteresseerd? Neem dan snel contact met ons op. Mail naar sollicitatie@vanwijknieuwegein.nl of bel 030-6061555. Voor nadere informatie over de functie kun je contact opnemen met de afdeling Personeelszaken.